Materiale si Accesorii Brasov

Materiale si Accesorii pentru Garduri

Stâlpi de lemn si metalici

Pentru asigurarea durabilităţii lungi de viaţă a gardului/ împrejmuirii este foarte importantă alegerea materialului lemnos din care se se vor executa stâlpii folosiţi pentru construcţia acestora.

Stâlpii de esenţă tare:
      •
Nu este necesară tratarea acestui tip de material lemnos cu substanţe speciale, deoarece prin structura lor sunt rezistenţi şi durabili în timp, chiar şi în condiţii aprige, dezavantajul constând în forma de creştere a acestora, fiind greu de găsit stâlpi drepţi şi lungi, necesari pentru calitatea şi durabilitatea dorită.

Stâlpii de esență moale:
     
 • Sunt trataţi în autoclave speciale sub presiune, cu o substanţă denumită ”Tanalith E”. Acestui tip de lemn îi creşte durabilitatea de viaţă de 5-10 ori. Datorită formei drepte de creştere, prelucrare şi nu în ultimul rând procurarea uşoară a acestuia, tipul de material lemons este ideal pentru construcţia de garduri/ imprejmuiri.

Plase din sarma

   Plasele de sârma din oţel de înaltă sau slabă extensiune (high tensile steel, and mild steel) sunt alcătuite din mai multe linii de sârme paralele, orizontale şi verticale legate între ele prin diferite legături, cum ar fi “nod balama”, unde liniile verticale întrerupte sunt legate pe liniile de sârmă orizontale, “nod închis” şi “nod inel”, unde liniile de sârmă verticale nu sunt întrerupte şi sunt legate de liniile orizontale cu un al treilea fir.de sârmă.   Exemplu:     HT 17/ 190/ 15
      unde:
            HT- înaltă extensiune;
            17 - 17 linii (sârme) orizontale;
            190 - înălţimea plasei în centimetrii;
            15 - distanţă dintre liniile (sârmele) verticale în centimetrii.

   Galvanizarea.
   
Pentru plasele de sârmă şi sârmele utilizate la construcţia gardurilor/ împrejmuirilor se folosesc trei tipuri de galvanizări:
      • Galvanizare grea: durabilitate 13,5 ani;
      • Galvanizare triplă: durabilitate 47,5 ani;
      • Galvanizare cu aliaj Aluminiu-Zinc: durabilitate 40,5 ani.

   Este foarte importantă concentricitatea galvanizării, deoarece la o galvanizare excentrică corodarea va începe mai repede reducând semnificativ durata de viaţă a gardului/ împrejmuirii. Din acest motiv trebuie ales producători de plase de sârme cu renume în domeniu.

Vizualizează Broșură 1

Vizualizează Broșură 2

« inapoi

Facebou